Hiki valuu, lasit huurtuvat ja valuvat. Suoritus kärsii puutteellisesta näkemisestä. Moni kuntoilija ja urheilija törmää tähän ongelmaan päivittäin.

Useimmiten optikko tarjoaa vaihtoehdoksi piilolinssejä, joiden kanssa saavutetaan kehyksistä vapaa näkeminen. Piilolinssikäyttäjän ei tarvitse murehtia tiellä olevasta lasista tai vauhdikkaamman lajin parissa sattuvista kehykseen kohdistuvista osumista. Mutta entä jos piilolinssi ei syystä tai toisesta sovikaan? Onko silmälaseja käyttävän urheilijan tyydyttävä kohtaloonsa?

Näitä liikkujia varten on suunniteltu Sziolsin urheilulasit. Optikon määrittämät voimakkuudet voidaan tehdä erilliseen adapteriosaan, joka jää suojaan etulinssien alle. Näin linssien kanssa ei tarvitse varoa. Kehys on joustava, istuu äärimmäisen hyvin ja on lisäksi suunniteltu kestämään urheilussa mahdolliset osumat. Sziolsien kanssa voi huoletta treenata täydellä teholla.

Sziolsin eduksi lasketaan myös lasin muunneltavuus lajista toiseen. Harvoinhan juoksija on vain juoksija vaan lisäksi saattaa pyöräillä, hiihtää ja vaikka purjehtia. Jokainen näistä lajeista on kuitenkin olosuhteiltaan ja kuormittavuudeltaan erilainen. Tämän takia yhteen kehysrunkoon voidaan asentaan mitkä tahansa etulinssit ja linssejä voi helposti vaihtaa nuppia kääntämällä. Linssien eroina on linssivärit sekä lajikohtaisesti suunniteltu ilmanvaihto – näin vältytään näkemistä haittaavalta huurtumiselta.

Olit sitten triathlonisti tai meloja tule poikkeamaan ja kerromme urheilulaseista lisää!

Optikkomme Pauliina testasi Sziols-urheilulaseja Lapin lumilla. Linssinä Pauliinalla oli Winterthermo,punainen peili. Pauliinan kommentit: ”Toimii! Linssiväri parantaa mukavasti kontrastia ja näkeminen on tarkkaa ja miellyttävää. Suojaa juuri sopivasti häikäisyltä puolipilvisenä ja aurinkoisena päivänä. Ja mikä kaikkein parasta; lasien huurtuminen ei ole enää ongelma! Vahva suositus!”