Nämä viisi asiaa tulee huomioida aurinkolasihankinnan yhteydessä:
1. Hyvät aurinkolasit suojaavat silmiäsi haitalliselta UV-säteilyltä ja häikäistymiseltä
Huolella valittu aurinkolasimalli estää häikäisyn myös sivuilta, ylhäältä ja takaviistosta. Linssin koko, kaarevuus ja aisan paksuus vaikuttavat häikäisysuojaan. Polarisoiva linssi poistaa vaakasuunnasta tulevan häikäisyn esim. auringonvalon heijastuessa märältä tienpinnalta tai vedenpinnalta. Polarisoiva linssi vähentää häikäistymistä tehokkaasti ja terävöittää näin ollen näkemistä. Peilipinta lisää häikäisysuojaa ja toimii hyvin esimerkiksi kirkkailla keväthangilla.

2. Hyvien aurinkolasien linssit ovat optisesti laadukkaat
Laadukkaat linssit eivät vääristä eivätkä heikennä näöntarkkuutta. Aurinkolasien tarkoitus on auttaa näkemään kirkkaassa valossa paremmin, ei sumentaa näkymää.
3. Hyvissä aurinkolaseissa on miellyttävä ja käyttötarkoitukseen sopiva linssiväri
Harmaat ja vihreät linssivärit toistavat värit luonnollisina ja soveltuvat usein kirkkaisiin valo-olosuhteisiin. Ruskea linssiväri parantaa kontrastia. Ruskea väri sopii hyvin autoiluun ja maastossa liikkumiseen. Punertava väri toimii hyvin maastossa ja erityisesti lumella.
4. Hyvät aurinkolasit ovat kestävät ja istuvat hyvin.
Hyvät aurinkolasit eivät purista tai valu. Ne kestävät taivuttelun, jos niitä tarvitsee taivuttaa juuri sinulle sopiviksi.

5. ..ja kun kaipaat jotain luxusta
Asustelaseilla kerätään katseita kesäkaduilla! Niissä leikitellään kehyksen muodoilla, koristeilla ja linssiväreillä. Asustelasit saattavat olla tavallisia tummia aurinkolaseja vaaleammat. Linssiväri on usein sovitettu kehyksen väriin sointuvaksi. Tulevana kesänä asustelaseissa käytetään paljon liukuvärejä, jolloin linssi on tummempi yläosasta ja väri vaalenee alareunaa kohti.

Olennaista on, että valitset aurinkolasit käyttötarkoituksen mukaan. Yhdet aurinkolasit eivät toimi välttämättä kaikissa tilanteissa. Tule liikkeeseemme tutustumaan laajaan aurinkolasivalikoimaan. Autamme mielellämme valitsemaan sinulle hyvät aurinkolasit.