Viikonlopun seikkailuni lähimetsään osoitti, että mustikanvarvut tarjoavat nyt sateiden pullistamia viimeisiä marjojaan. Metsä palkitsi vierailijansa kipollisella Suomen metsien supermarjoja. Maanantaiaamu olikin ihana aloittaa aamupuurolla, jonka päälle kokosin ison keollisen mustikoita. Mustikan positiiviset terveysvaikutukset ovat yleisesti tiedossa. Erityisesti silmien terveydelle mustikka on todellinen tehoaine!

Mustikat

Jos aikataulu lomien jälkeen näyttää tiukalta metsään ehtimisen suhteen, pelastus löytyy esimerkiksi Kuivan Silmän Omega –ravintolisästä (myynnissä Kirkassilmässä, hinta 49 € / 120 kapselia). Se sisältää mustikkauutetta, joten muun muassa silmänpohjan kaipaamat tärkeät ravintoaineet on helppo saada joka päivä. Eihän niitä mustikoitakaan mahdu rajattomasti pakastimeen talven varalle, joten on hyvä varmistaa mustikan tehoaineiden saanti ravintolisän avulla. Kuivan Silmän Omega –kapseleihin on pakattu mustikkauutteen lisäksi muun muassa luomutyrniöljyä ja B2-vitamiinia. Tämä ravintolisä edesauttaa siis sekä näön että limakalvojen normaalia toimintaa. Silmät kiittävät ja kostutustippojen tiputtelu vähenee tai niistä saattaa päästä jopa kokonaan eroon!

Huomasin omalla kohdallani Kuivan Silmän Omegan positiiviset vaikutukset parin viikon käytön jälkeen. Silmien kirvely, roskantunne ja punoitus vähenivät huomattavasti. Nuo edellä mainitut oireet yleistyvät taas kun moni meistä palaa lomien jälkeen ilmastoituihin sisätiloihin työpaikoille ja kouluihin. Ilmastointi kuivattaa usein huoneilmaa, mikä puolestaan aiheuttaa silmien kuivumista. Samoin näyttöjen tuijottelu saa meidät unohtamaan räpyttelyn ja pian saatamme huomata silmissä epämiellyttävää kirvelyä ja roskantunnetta. Tauolla peiliin katsoessa usein huomaamme silmien punoittavan. Kuivan Silmän Omega –kapselit ovat helpottaneet sekä minun että monien asiakkaittemme kuivasilmäisyyteen liittyviä oireita. Kapselit ovat helppo tapa huolehtia silmien terveydestä joka päivä.

Omega2

Kuivan Silmän Omega-kapseleiden pyöreähkö ja tumma ulkonäkö muistuttaa hauskasti mustikkaa. Lisätietoja ravintolisästä: www.kuivansilmanomega.fi

22.8.2016 / Pauliina, Optikko Kirkassilmän optometristi